carlhansen.com

Duizelingwekkende Deense design meubels

Het bedrijf Carl Hansen & Son werd opgericht in 1908. Het is één van de oudste meubelproducenten van Denemarken en de grootste producent van design meubels ontworpen door de befaamde Deense designer Hans J. Wegner.

Design meubels uit Deense houtsoorten

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf traditioneel kasten waarvoor Deense houtsoorten werden gebruikt. Zo werd Carl Hansen & Son de uitverkoren partner voor vernieuwende Deense ontwerpers van design meubelen in de jaren 1940.

Wishbone Chair: een legendarisch design stoel

De relatie tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Son gaat terug tot het jaar 1949, toen naast andere ontwerpen de legendarische ‘Wishbone Chair’ in productie ging. Sindsdien resulteerde de hechtte samenwerking tussen hen tot meerderedesign meubels waaronder ‘Classic Chairs’.

Design meubelen met wereldwijde renommee

“We zijn trots op het feit dat vele van onze Wegner Stoelen gezocht worden door verzamelaars en gebruikt worden als museum stuks”, zegt Knud Erik Hansen, de eigenaar en directeur van het bedrijf. “Bovendien zijn we ook trots op al meer dan drie generaties tevreden klanten, in duizenden woningen in Denemarken, Scandinavië en de rest van de wereld, die genieten van onze design stoelen en design tafels elke dag, jaar na jaar.”

De meest geavanceerde technologieën

In 2003 opende Carl Hansen & Son een nieuwe fabriek in Denmarken met de allernieuwste technologieën . Het bedrijf heeft verschillende verkooppunten in Denmarken, Canada, Engeland en Japan en verkoopt design meubelen via een netwerk van professionele handelaars in meer dan 20 landen wereldwijd .

 

 

  Kris Draper Authentic Jersey